Estetska stomatologija

Niarra Zoom TWEstetska dentalna medicina ne zanemaruje svoju osnovnu zadaću – harmonično funkcioniranje žvačnog sustava, ali prati potrebe današnjice za estetikom. Taj dio dentalne medicine, osim na dobru prevenciju, dijagnozu i sanaciju oralnih struktura, stavlja naglasak na estetiku osmijeha, zdrave i prekrasne bijele zube.

Izbjeljivanje zuba

Tijekom vremena, zbog starenja i pod utjecajem brojnih životnih navika, caklina gubi bjelinu i postaje sivkasta ili žućkasta, puna pigmentacija koje se ne mogu otkloniti poliranjem zuba. U tom slučaju koristimo se metodom uklanjanja pigmentacija sa zuba profesionalnim izbjeljivanjem.

Današnje metode uključuju tek jedan posjet stomatologu, nakon čega se postiže optimalan učinak. Nakon čišćenja tvrdih i mekih naslaga na zube se nanosi gel koji se, ovisno o metodi, aktivira kemijski, termički i svjetlosno. Metode se, osim po načinu aktivacije, razlikuju i po koncentraciji aktivne tvari. U pravilu, svaki od ovih postupaka traje kraće od sat vremena. Postupak je brz i bezbolan, a jedina nuspojava je pojava preosjetljivosti zubi koja u pravilu nestaje unutar jednog ili dva dana. Nakon procesa izbjeljivanja potrebno je izbjegavati obojanu hranu i pića najmanje 48 sati (kava, cigarete, crno vino, obojeni sokovi, crni čaj…). Prije postupka izbjeljivanja pregledom utvrđujemo moguće kontraindikacije kao što su krunice i ispuni na prednjim zubima, avitalni zubi, pušenje.

Keramičke ljuskice (Veneers)

Ljuskice su individualno napravljene keramičke fasete, koje se cementiraju na pripremljenu površinu zuba. Današnji materijali, odnosno izuzetno translucentna i transparentna keramika (porculan), koja se koristi pri izradi takvih nadomjestaka, omogućuje posve prirodan izgled.. Keramičke ljuskice mogu riješiti većinu problema u dentalnoj medicini, ali tek nakon detaljnog pregleda i pravilno postavljene indikacije.
Problemi koji se uspješno rješavaju ljuskicama su oštećenja ili obojenja cakline, povećan razmak između zuba (dijastema), neke rotacije te zubi potrošeni ili oštećeni škripanjem ili stiskanjem zuba (bruksizam). Ljuskice su trajno rješenje kojim se može znatno promijeniti boja zuba, te korigirati njihov oblik i položaj izrađuju se individualno u laboratoriju. Zbog toga su potrebna dva ili više posjeta stomatologu. Trajnost ljuskica je oko 10-15 godina, ovisno o biološkom faktoru, njezi zuba i ostalih oralnih struktura. Ljuskice pružaju iznimne estetske rezultate, te uz minimalnu invazivnost predstavljaju brzo, efikasno i trajno rješenje za lijep osmijeh.

Krunice

Krunice su protetski nadomjesci kojima se rekonstruira funkcija i estetika oštećenog zuba (avitalni zubi, zubi oštećeni opsežnim karijesom, veliki nedostatak zubnog tkiva, zamjena dotrajalih starih krunica). Materijali koji se danas koriste za izradu krunica su metal-keramika (ispod porculana je skelet od poluplemenitih ili plemenitih slitina) te bezmetalna keramika s visokim indeksom dinamičke čvrstoće (cirkonij-oksid, aluminij-oksid). Metal keramika ima izrazito dobra funkcijska svojstva, iako se ne smatra potpuno estetskom, zbog mogućnosti prosijavanja metalnog ruba ukoliko dođe do povlačenja zubnog mesa.

Bezmetalna keramika predstavlja estetsku zamjenu za krunice s metalnom jezgrom. Mehanička svojstva i trajnost bezmetalne krunice jednaka je metal-keramičkoj, ali uz višu razinu estetike. Brušenje zuba za bezmetalnu krunicu je manje opsežno.

Mostovi

Mostovi su protetski funkcijski i estetski nadomjesci koji nadomještaju jedan ili više zuba. Nedostatak zuba može dovesti do patoloških promjena u zagrizu, pomicanja i naginjanja zuba, oštećenja čeljusnog zgloba, razvoja parodontnih bolesti i nastanka novih karijesa. U izradi mostova potrebno je brusiti susjedne zube koji će poslužiti kao nosači mosta. Most se sastoji od krunica-nosača i tijela mosta koje se proteže između i nadomješta zube koji nedostaju. Materijali za izradu mostova su metal-keramika i bezmetalna keramika. Nakon brušenja zuba, uzima se otisak, na temelju kojeg tehničar u laboratoriju izrađuje individualni nadomjestak. Trajnost mostova, kao i krunica, ovisi o zdravlju pacijenta i naročito o dobroj higijeni, a potrebne su redovite kontrole.

Ispuni

Ispunima nadoknađujemo izgubljenu strukturu zuba (uzrokovanu karijesom ili lomom), u slučajevima kad defekt na zubu nije prevelik. Izrađuju se tako da vjerno oponašaju izgled zuba. To znači da se ispunom oblikuje svaka kvržica i svaka udubina kao kod prirodnog zuba, a prijelaz između zuba i ispuna mora biti neprimjetan. Na oblikovanju kvržica inzistira se ne samo iz estetskih, već i iz funkcijskih razloga. Svaki ispun s razlogom mora vjerno oponašati izgled prirodnog zuba. Ako se to ne poštuje, dolazi do narušavanja prirodne raspodjele sila pri zagrizu, što uzrokuje ozbiljne komplikacije u usnoj šupljini. Loši ispuni mogu također biti razlogom zaostajanja hrane između zubi, krvarenja zubnog mesa, neugodnog zadaha i stvaranja džepova.

  • BANNER DOLE

    ZUBOTEHNIČKI LABORATORIJ

    Stomatološka poliklinika Jurišić

    Osmijeh koji zaslužujete!

    Pročitajte više

krug1.jpgJESTE LI ZNALI?

75% svih odraslih, neovisno o rasi i socioekonomskom statusu, pogođeni su parodontitisom...

Pročitajte više

krug3NE ZABORAVITE

Svakodnevna i dobro provođena oralna higijena kao i redovni posjet stomatologu, najbolja su prevencija bolesti parodonta...

Pročitajte više

REZERVIRAJTE TERMIN ILI POŠALJITE UPIT

U brzom svijetu online kockanja, pogodnost transakcija igra ključnu ulogu u poboljšanju iskustva igrača. Klarna, poznata po svojim brzim i sigurnim rješenjima plaćanja, postala je omiljeni izbor među entuzijastima online kasina. Ova metoda plaćanja, koja korisnicima omogućuje jednostavno i sigurno uplate depozite, detaljno je opisana na https://gold-chip.at/zahlungsmethoden/klarna/, nudeći dublji uvid u njenu integraciju u sektor online kockanja. Vodič precizno opisuje prednosti korištenja Klarne, naglašavajući njezino korisničko sučelje i dodatni sloj sigurnosti koji pruža, osiguravajući da osobni i financijski podaci ostanu zaštićeni. Klarnina fleksibilnost u obradi transakcija bez potrebe za podacima o kreditnoj kartici ili izravnim bankovnim podacima privlači širok raspon korisnika, od iskusnih kockara do onih koji su tek počeli sudjelovati u svijetu online kasina. Za pojedince koji traže pouzdan i učinkovit način za upravljanje svojim igračkim fondovima, ova stranica služi kao bitan izvor, bacajući svjetlo na ulogu Klarne u omogućavanju nesmetanog i sigurnog iskustva online kockanja.

logofooter

Centar Implantologije :: Parodontološko Kirurški Centar ::
Adresa: Kneza Branimira 11, 88 000 Mostar, BiH
Kontakt broj: +387 (0)36 32 55 88
E-mail: info@centarimplantologije.com
info@parodontolosko-kirurski-centar.com

SVI KONTAKTI

 

početna       o nama      usluge      galerija     kontakt

divider.png

2017 - sva prava pridržana

designer17